Willemien Van Loo
Welkom Willemien Van Loo Kinderbegeleiding Kinderatelier Najaar 2010 Voorjaar 2011 Najaar 2011 Voorjaar 2012 Programma kinderatelier Werkstukken Collages Recente werkstukken Kunstenaartjes exposeren Cursusruimte Contact


Scarabee is een initiatief van Willemien Van Loo.

Van oorsprong ben ik creatief therapeut (beeldend) en volgde de opleiding voor Creatieve Therapie 'Middeloo' te Amersfoort. Later rondde ik de studie Keramische Vormgeving af aan de Hogeschool voor de Kunsten te 's Hertogenbosch. De combinatie van beeldend bezig zijn en werken met andere mensen spreekt mij in het bijzonder aan. Vandaar dat ik in 2001 startte met het geven van creatieve cursussen, het kinderatelier, aan kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar.

Daarnaast geef ik creatieve, activerende begeleiding aan kinderen met een specifieke hulpvraag, zoals kinderen met autisme, leer - of ontwikkelingsachterstand in de leeftijd van 6-15 jaar.
Omdat ik ruime ervaring heb met autisme spectrum stoornis, werk ik tevens als vrijwilliger bij het Autisme Informatie Centrum (onderdeel van de NVA) te Amersfoort.
Als beeldend kunstenaar exposeer ik regelmatig in Amersfoort en omgeving (www.willemienvanloo.nl)